Hart Van Almelo (Linda Biemans vangt mens en boot in beeld)

ALMELO – Voor het eerst sinds vandalen haar atelier binnendrongen en veel beelden aan gruzelementen sloegen exposeert de Almelose beeldend kunstenaar Linda Biemans nieuw werk. Dat gebeurt vanaf zondag bij Indigo in Hof 88.

Biemans is al twintig jaar beeldend kunstenaar in Almelo, de stad waar ze woont en werkt en die voor haar een permanente bron van verzinnebeelding is. Ze heeft een atelier op Indië waar ze zich door de sfeer van een rijk verleden en het zicht op een rijke toekomst laat inspireren. Ze werkt voornamelijk in natuursteen en brons. Haar huidige thema Almelo Waterstad heeft geleid tot de serie Aqua City over de stad van water en steen, van massa en mensen. De serie omvat woningenboten uit wit marmer, onyx of baksteen van honderd jaar oud (van de sloop op het Indië-complex).

ADVERTENTIE

Naast Aqua City is ook de mens en vooral het menselijk bestaan een thema in het werk van Biemans. In haar beelden zie je flarden van mensen, in een poging de ziel te laten zien, het wezen, de essentie door weglating én accentuering. Een hoofddoek zonder hoofd, kapsels zonder gezichten. Momenteel werkt ze aan een reeks lorren en todden: beelden in marmer waarbij ‘een marmeren lap stof’ her en der de vorm van lichaamsfragmenten aanneemt. De afmetingen van het werk variëren van twintig centimeter tot twee meter.

In 2008 was Linda Biemans de eerste winnaar van de Herman Krikhaarprijs in Almelo en in 2014 werd ze voor de periode van twee jaar geselecteerd voor Art Overijssel. Onlangs is na de derde lichting Art Overijssel afgesloten met een gezamenlijke expositie van ruim negentig kunstenaars in de HeArtgallery te Hengelo. Wat betreft exposities heeft Biemans deelgenomen aan diverse voornamelijk groeps- en duo-exposities in galeries in Nederland en Italië, waar ze in Pietrasanta een atelier/studio heeft. Haar werk is internationaal verkocht. De expositie bij Indigo in Hof 88 ziet ze als een eervolle bijzonderheid: thuis in eigen stad.

Er zijn in Hof 88 tot en met 8 april ook schilderijen van Maarten van Aken te zien en grafiek van Elsbeth Cochius. De opening is zondag door watergraaf/kunstminnaar Stefan Kuks, omlijst door hoboïste Elise Lauret en pianist Jochem Lauret.

Related Posts